čtvrtek 20. července 2017

Pauza trvala len 55 dní, futbalovú ligu otvorí žeravý duel v Plzni

V sobotu sú na programe štyri stretnutia, v nedeľu potom ďalšie dve. Pre Plzeň, Spartu, Jablonec a Liberec je úvodná koleso zároveň generálkou na vstup do európskych pohárov.

Plzeň pred týždňom v Superpohára porazila Liberec, doma v posledných pätnástich ligových dueloch stratila len tri body prehrou s Mladou Boleslavou. Duel so Slaviou je pre ňu generálkou na utorňajší úvodný duel 3. predkola Ligy majstrov v Tel Avive.

"Už máme za sebou jeden ostrý zápas a tešíme sa aj na bet365 ďalšie. Po Superpohára chceme zvládnuť aj vstup do Synot ligy. Slavia vyzerá, že motivácia s novým trénerom aj novou sezónou jej prospieva.Určite nás nečaká jednoduchý zápas, "varoval plzeňský kouč Miroslav Koubek.

Plzeňský kouč Koubek pred svojím súčasným angažmán pôsobil v Slavii, jeho náprotivok Dušan Uhrin mladší bolo pred rokom v Plzni.

" ja idem do Plzne rád. Zase tak krátko som tam nebol, mal som tam aj niektoré výborné zápasy, ktoré sa napríklad už nikdy nezopakujú, "povedal Uhrin mladší. "Čaká nás veľmi ostrý štart, ide proti nám najlepší tím ligy."

Jihlava v ôsmich vzájomných ligových zápasoch proti Sparte vybojovala iba dve remízy.

"Stretnutie so Spartou hneď v úvode ligy bude diváckym ťahákom a pre nás súčasne veľkou výzvou. Sparta výrazne doplnila káder, ktorý je teraz širšie, kvalitnejšie a variabilnejšie.Vďaka výborne zvládnutej systému 3-5-2 dokáže prechádzať na niekoľko spôsobov hry. Toto rozostavenie veľmi dobre svedčí súčasnej štruktúre hráčov v Sparte, ktorá tak lepšie využíva ich potenciálu. Silnou stránkou jej hr y je agresívny presink a väčší priamočiarosť, "poznamenal jihlavský tréner Luděk Klusáček.

Pre Spartu je zápas generálkou na utorňajší úvodný duel 3. predkola Ligy majstrov na ihrisku CSKA Moskva. Chýbať bude kapitán a najlepší strelec minulej sezóny Lafata, ktorý po zranení kolena ešte netrénuje naplno.

"Išiel som do prípravy s tým, že sa pokúsime mužstvo naučiť nové rozostavenie, aby sme mali ešte jeden variant.Mali by sme úplne prirodzene nadviazať na výkony, ktoré sme podávali v príprave, hoci samozrejme s inými súpermi, "podotkol Ščasný.

Slovácko v posledných troch vzájomných dueloch s Duklou neprehralo, naposledy doma dokonca zvíťazilo 5: 1, hetrik dal Došek.

Dukla vyhrala sedem z ôsmich prípravných zápasov, porazila okrem iného Celtic Glasgow a Olympiakos Pireus.

"Je nutné hrať aktívne, po príprave máme nutnú dávku sebavedomia, ale musíme to bet 365 preukázať na ihrisku a nesmieme dopustiť, aby sa nám tam stalo to, čo posledne, "nabádal hosťujúci kouč Luboš Kozel.

Súboj piateho tímu minulej sezóny sa tretím.Jablonec z posledných štyroch vzájomných ligových zápasov v Příbrami vyhral jediný.

Příbram pod trénerom Tobiášom neprehrala ani jeden z jedenástich domácich zápasov a stratila v nich len štyri body za remízy, Tobiáš sa Příbrami ujal práve po poslednom domácom stretnutí s Jabloncom a prehre 1: 4.

Brno doma z 21 vzájomných ligových duelov prehralo len dvakrát, naposledy v novembri 2010.

"Kvalitné zahraničné súperovi nám toho v príprave moc nedovoľovali, preto sa nám nedarilo dávať góly. Ale vieme tiež, že je to aj v zlom premenenia šancí.Verím, že sme si góly schovali na zápas s Baníkom a ligovú premiéru úspešne zvládneme, "vyhlásil brnenský tréner Václav K otal.

Nového ostravského trénera Radomíra Korytáře čaká prvoligová premiéra, Baník vonku z posledných ôsmich zápasov sedemkrát neskóroval.

Trénera Davida Vavruška čaká súťažná premiéra na lavičke Teplíc, ktoré vyhrali bet365 stavky jediné z posledných siedmich ligových stretnutí.

Olomouc sa po sezóne v druhej lige vracia medzi elitu.

Bohemians naposled prehrali ligový zápas v apríli doma s Ostravou (0: 2).


Zlín sa vrátil do prvej ligy po šesťročnej prestávke, posledný vzájomné stretnutie v máji 2008 skončilo bezgólovou remízou.

"v premiére proti Bohemians, ktorí potvrdili svoju silu v minuloročnej sezóne veľmi dobrými výsledkami, bude naším úspechom aspoň bod.Na druhej strane s a ale naši hráči v zime v Tipsport lige presvedčili, že ide aj Bohemka poraziť, "podotkol zlínsky kouč Bohumil Páník.

Posledné tri vzájomné ligové duely skončili remízou. Liberec vstúpil do sezóny prehrou 1: 2 v Superpohára v Plzni, jeho kouč Jindřich Trpišovský si odbije ligovú premiéru.

M. Boleslav má za sebou 2. predkolo Európskej ligy, proti Stromsgodset neuspela, po porážke bet365 bonus doma 1: 2 jej nestačila výhra 1: 0 v odvete.

bet365 mobil

Žádné komentáře:

Okomentovat