pátek 21. července 2017

Kreuzigerův tím zvažuje protiútok: Niekto za to musí niesť zodpovednosť

Cyklistická federácia UCI si pod ťarchou dôkazov nakoniec uvedomila, že tento prípad nemôže vyhrať, hoci všetky predchádzajúce spojené s biologickým pasom skončili víťazstvom UCI a trestom podozrivého cyklistov.

"Samozrejme nás to teší," povedal Feltrin ku Kreuzigerově oslobodenie. "Ale myslíme si, že UCI by mala poskytnúť jasné vysvetlenie aj to, ako sa podobným veciam obstarávať v budúcnosti vyhnúť."

Namiesto toho podriadení Briana Cookson, šéfa UCI, vydali len štyri vety vyhlásenie, ktorým celý prípad uzavreli.A na výzvy zahraničných médií reagovali len slovami: Vzhľadom k dôvernosti informácií nemáme čo dodať.

Lenže ako samotný obvinený, ktorý si zohnal expertmi a podstúpil sériu testov, tak jeho tím, ktorý nemo hol využiť Kreuzigerových služieb, tým stratili vinou prípadu významné prostriedky. A na rozdiel od Kreuziger nechce Feltrin veci len tak a považovať kauzu za uzavretú.

"Máme veľa času všetko premyslieť, ale možnosť to je," kývol manažér na otázku o súdnom spore o náhradu škody. "Keby som to bol ja, kto by sa dva roky obhajoval a utratil tým veľa peňazí, potom by som sa asi súdil. Za Romana nemôžem hovoriť, ale tím preskúmava okolnosti. Počkáme, ako sa k tomu UCI postaví. Ak povedia, že prípad je uzavretý, poďme ďalej, potom si nemyslím, že je to dostatočné.Je dosť jasné, že tím bol týmto príbehom poškodený. ​​"

Keď sa správy vlani v júni objavili, Tinkoff-Saxo stiahol svojho pretekára zo zostavy pre Tour de stavkove bonusy France. Prípad sa bez ďalšieho vývoja tiahol do augusta, kedy tím českého pretekára poslal do Poľska, a až potom UCI zrazu začala konať a provizórne Kreuziger suspendovala.

"Nemohol na Tour, kde Alberto Contador spadol, a nikdy už sa nedozvieme, či by situácia bola iná, keby tam Roman bol, "spomínal Feltrin. "Potom nemohol ani do Poľska a pod ťarchou tohto problému pretekal celý tento rok. Pre neho i pre tím to bola celkom príťaž.Pán Cookson aj UCI vyhlasovali, že budú transparentné, takže nech vysvetlí i toto. "

Teraz chce manažér ruského tímu počkať na vysvetlenie a aké následky toto rozhodnutie prinesie pre budúcnosť systému. "Tento rok v tom bol náš tím, v budúcnosti to môže byť ktokoľvek iný," varoval Feltrin pre Cyclingnews. "Musíme tomu zabrániť.


Je absurdné, že tým strávili dva roky a potom prípad sport stavky zahodí a ani nepovedia prečo. "

stavkovanie

Žádné komentáře:

Okomentovat