čtvrtek 20. července 2017

Sokolov má za sebou týždeň galejí. Ten zakončí proti Vyšehradu

Rovnaké miesto, rovnaká adresa. Vo Františkových Lázních sa futbalisti Baníka Sokolov pod vtedy novým koučom Danielom Smejkal pripravovali už vlani. "Tiež to tu už trochu poznám," usmieva sa Sokolovský tréner. "Chceli sme sa sem vrátiť, veľmi sa nám tu páči.Je tu krásne futbalové prostredie, tréningové plochy aj ubytovanie, "vysvetľuje Šmejkal, prečo sa jeho tím tento rok vo Františkových Lázních znovu na čas zabýval.

Za sebou má Sokolov v príprave už tri zápasy a zatiaľ čo v tom prvom rozstrieľal víťaza krajského prebor Brezovo 9: 2, v druhom sa mu na pôde úradujúceho majstra v Plzni nepodarilo udržať polčasový náskok 1: 0, keď v modelovanom zápase odmietol vylúčenie domáceho gólmana Kozáčika a Plzeň nakoniec zápas otočila na 2: 1 vo svo j prospech, naposledy doma proti Vlašimi sa Baník rozišiel s desiatym celkom uplynulej sezóny zmierlivo 0: 0 a práve v stretnutí s Vlašim sa Smejkal zranili dvaja jeho záložníci.

Problémy s trieslom má Miloš Kratochvíl, horšie je to ale so zranením Jakuba Dvořáka. "Presnú diagnózu zatiaľ nevieme, ale vyzerá to na natrhnuté väzy v členku," obáva sa tréner Šmejkal.

Jakub Dvořák II.musel z ihriska bet365 mobil v stretnutí proti Vlašimi po jednom zo súbojov už v 19. minúte, a dlho sa na ihrisku neohrial ani Miloš Kratochvíl. "Je to smola. U Jakuba je to vážnejšie zranenie, aspoň u Miloša však veríme, že sa dá čo možno najrýchlejšie dokopy, "želá si kouč Baníka.

Pod bezgólový stav duelu s Vlašim sa zrejme podpísalo niekoľko faktorov. Predovšetkým išli oba tímy do zápasu z plnej záťaže a cez dopoludňajšie čas sa museli popasovať s ve� �kým teplom, napriek tomu si oba tímy vytvorili niekoľko šancí ku skórovanie.Baník sa tlačil od prvých minút dopredu, držal častejšie loptu a dával Vlašimi poznať, že on je tu doma, hostia k svojim protiútokům využívali predovšetkým priestor po krídlach, kde medzi nimi vynikal najmä Sparťan Reiter, autor nebezpečného brejku Vlašimi v samom závere zápasu.

Práve Reiter v pätnástej minúte posadil po svojom prieniku po pravej strane svoj center na hlavu nabiehajúceho ich, ktorý však loptu nedokázal usmerniť medzi žrde sokolovskej bránky. Rovnaký hráč si s koncovkou neporadil ani v 58. minúte, keď síce obral o loptu striedajúceho Václava Heger, lenže sám pred Belán pálil len do náručia pripraveného gólmana Sokolova.

Najväčšie šance domácich prišla vo 37. minúte, kedy chybu Vlašimi v obrane prečítal dobre brániace Vojtěch Machek.Stredopoliar Baníka potom po pravej strane vyzval Davida Vaněčk a, ten sa však tvárou tvár vlašimskému gólmana Vorlovi nedokázal ani napriek razantné koncovku gólovo presadiť a jeho skvelý zákrok zrejme sokolovského záložníka očaril natoľko, že v druhom polčase volil v ďalšej zo svojich šancí radšej technickú strelu, ktorú však medzi tri tyče nedokázal vtesnať.

v druhej polovici tréner Šmejkal zamiešal zostavou, hneď po prestávke do poľa poslal tri čerstvé hráča: v bránke Jakuba Dvořáka vystriedal Jaroslav Belanom, Machka v zálohe vymenil David Čada a za Františka Dřížďala bet365 stavky čoby najskúsenejšieho hráča sokolovskej súpisky išiel do obrany ešte len devätnásťročný mladík Martin Polom.

Neskôr dal tréner Šmejkal šancu na ihrisku ďalším dvom testovaným hráčom.V 70. minúte odchovanca Heger striedal dorastenec Mestl, o šesť minút neskôr išiel za Vaněčka do zálohy Matěj Kravaře, navrátilec z hosťovania v Chomutove.

Futbalovými kempy v súčasnosti prechádzajú v rámci letnej prípravy aj ďalšie profesionálne kluby v Česku, a práve to býva obdobie najväčšieho prievanu na jeho súpiskách.Však je tiež vedenie Baníka náležite v strehu. "Niektoré hráča máme stále v hľadáčiku a všetko sa ešte rieši," priznáva kouč Šmejkal.

Na začiatku sústredení vo Františkových Lázních už tiež privítal jednu novú tvár: Václava Proška z pražskej Slavie. "Bude tu s nami do piatku, uvidíme, ako sa dovtedy situácia vyvinie," mieni Šmejkal.

Sústredenie končí v piatok dopoludňajšom tréningom, potom sa hráči Baníka pred víkendovým voľnom ešte presunú do pražskej Krče, kde zohrajú už štvrté stretnutie prípravy v poradí proti bet 365 Vyšehradu, nováčikovi Futbalové národnej ligy. "Vyšehrad prebral prípravná zápase po střížkovských B ohemians," pripomína Šmejkal nedávnu eskapádu okolo (ne) postupov do FNL.

Vyšehrad totiž skončil v Českej futbalovej lige až tretí, lenže prvé Bohemians Praha sa práva na postup vzdali a ponuku neprijali ani Domažlice, ktoré dostali šancu postúpiť na úkor Žižkova.Beztak bude hrať v budúcej sezóne Futbalovú národnú ligu vôbec prvýkrát v histórii len pätnásť tímov. Žižkov totiž pre druhú najvyššiu súťaž v krajine nedostal licenciu a zväzu sa za neho nepodarilo nájsť náhradníka, keď ponuku na postup do FNL odmietli zástupcovia Vltavín a následne tiež Benešova.

"Chvíľku tá situácia bola taká neprehľadná a hrať súťaž len v pätnástich tímoch nie je samozrejme ideálne. My s tým ale nič neurobíme, takže nám nezostáva nič iné, než to rešpektovať a pripraviť sa čo najlepšie na súťaž, "mieni Sokolovský kouč Šmejkal. A že Vyšehrad má na prechod do kvalitatívne vyššej FNL iba šesť týždňov prípravy? S tým si Sokolovský kouč hlavu neláme. "Rozdiel je medzi každou súťažou.A dosť veľký, to platí pre prvú, druhú i tretiu ligu. V ich tíme navyše určite dôjde k zmenám, "myslí si tréner Baníka.


Po zápase s Vyšehradom čakajú na Baník v príprave ešte dva ďalšie duely na ihriskách súpera: v stredu 15. júla proti Domažlicím ao tri dni neskôr v sobotu proti Ústí nad Labem. "Na pláne prípravných bet365 stretnutí sa nič nemení," dodáva tréner Šmejkal.

Ďalšie sobotu 25. júla si potom Baník strihne generálku na FNL v domácom Pohári FAČR, kde v prvom kole narazí na lepšieho zo dvojice Chotíkov - Hořovicko . Pre víťaza potom vzíde súper pre druhé kolo z trojice Rakovník, Meteor Praha a Tachov, s ktorý m Baník novo spolupracuje.Tretie kolo pohára by potom Baník konečne priviedlo tiež medzi domáce ochodze spoločne so súperom zvučného mena - úradujúcim majstrom Viktóriou Plzeň.

Prvé kolo FNL naplánované na sobotu 1. augusta vyšle na štadión Baníka v uplynulej sezóne ôsmej Pardubice, od ktorých v Sokolov pred desiatimi rokmi druholigovom licenciu preberali.

bet365 bonus

Žádné komentáře:

Okomentovat