neděle 23. července 2017

Kafe, nákupy, tréning pred zrkadlom. Kvitová našla pohodu v New Yorku

Po svojom prvom postupe do štvrťfinále posledného grandslamu sezóny povedala na centrálneho kurtu: "Začína sa mi tu páčiť."

A potom vyvesila na webe snímku, na ktorom drží tričko, ktoré sa v meste predáva takmer na každom rohu, s hláškou: "Konečne môžem povedať, že milujem NYC."

Dievča z Fulneku, ktoré sa tisíckrát lepšie cíti na londýnskom vidieku vo Wimbledone, na US Open predsa len našla svoju pohodu. Po tohtoročných duševných i telesných útrapách prišla bez veľkých očakávaní, ktoré ju skôr toľko ťažila.

Aj vďaka usporiadateľom, ktorí jej stretnutie nasadzujú do úvode alebo na záver programu, sa vyhýba najbrutálnejším pařákům.Postupne si pestuje sebavedomie, dovezené z podareného turnaja v New Havene.

Po zmenách v tíme si pochvaľuje prívetivú atmosféru, baví ju špičkovanie s Davidom & amp; Davidom, teda trénermi Kotyza a vydry. So svojou kamarátkou a mediálnu manažérkou Katie Spellmanovou vyráža na nákupy alebo na kávu do "víťaznej" francúzskej reštaurácie.

Aj preto, že ju pobolieva natiahnutý sval v stehne, často odpočíva, poliháva, sleduje filmy na počítači. Prípadne sa prejde po Central Parku, ktorý sa rozlieha hneď pred hotelom, v ktorom býva.

Prospieva jej úplne ojedinelý prípravný režim, vynútený zdravotnými ťažkosťami. Medzi zápasy sa netrmácí do Queense na preľudnené dvorca. Vyhýba sa stresu, šetrí časom aj energiou.Cvičí v hotelovej posilňovni.

"šliape na rotopede. S Dafiko (kondičným koučom vydra) robíme chrbát, brucho. Také tie udržovačky, "popisovala. "S Davidom (Kotyza) zase Tieňom s raketou pred zrkadlom. Čiastočne tak nahr adíme tréning na kurte. Našťastie nie som tá, čo musí drieť ako šialená. Niekedy mi stačí si oddýchnuť a ísť potom s chuťou na zápas. "

Po mononukleóze, ktorá ju zasiahla na jar, si váži si každého víťazstva. Nedáva si ciele. "Je paráda, že tu vôbec môžem byť a nemusím doma maródov. Uvedomila som si, že zdravie je najdôležitejšia a tenis je jednoducho super. "

V minulosti ju na Flushing Meadows zvierala mocná kŕč.Vadilo jej prostredie, ale tiež si ubližovala sama. "Viem, že si nemám zanášať hlavu blbosťami: na akom kurte Nastupujte a po kom. Minulosť je preč. Teraz je teraz. Sústredím sa na súčasnosť. Som správne naladená a to je najdôležitejšie. "

Vo stredajšom štvrťfinále sa pred poludním (po 17. hodine SEČ) stretne s doteraz najsilnejší sokyňou - 26. nasadenou Taliankou Flavia Pennettová, ktorá na US Open postúpila už do svojho šiesteho štvrťfinále.

Jej česká rivalka sa tu tak ďaleko protloukla prvýkrát, až na ôsmy pokus. Tentoraz však v New Yorku prebýva úplne iná Petra Kvitová než predtým.


Žádné komentáře:

Okomentovat