čtvrtek 20. července 2017

Olomouc získala brankára buchty, Odchádza Škerle, Schulmeister a Javůrek

Do kádra sa nepresadil ani stopér Aleš Škerle, ktorý má znovu pôsobiť v Bohemians 1905. Sigma urobila po postupe medzi elitu ďalšie zmeny v tíme, na výraznejší posilu však stále čaká.

"Musíme byť ďalej trpezliví , chceme hráča z prvých troch klubov prvej ligy, aby išlo naozaj o posily, inak to nemá zmysel, "hovorí športový manažér Ladislav Minář.

Skutočnou posilou, teda hráčom do základnej zostavy, nemusí byť ani 34-ročný gólman Buchta , ktorý už predtým v Košiciach pôsobil. Ak prejde zdravotnou prehliadkou, zvedie súboj o miesto medzi tyčami s českým reprezentantom do dvadsaťjeden rokov Michalom Reichl.V Sigma pôsobí tiež Bárta s Blahom. "Usúdili sme, že by sme potrebovali ešte skúseného brankára," vysvetlil Minář.

In ak zatiaľ fanúšikovia "belasých" počítajú skôr odchody. Dvadsaťdeväťročný krídelník Schulmeister má ponuku z druholigového Třinca, do piatku ešte ale vyčkáva na zahraničné koncert. O tri roky mladší Javůrek sa dnes hlási v príprave Hradca Králové.

Odchovanec Ústecko-orlického futbalu tam odchádza na prestup. "Honza má vzťah k východočeskému kraji, a preto verím, že sa v Hradci čoskoro adaptuje.Má za sebou v Sigma ťažké zápasy, to ako v prvej, tak následne v druhej lige, "povedal kouč" votroků "Bohuslav Pilný.

Sigma mala v Javůrkovi alternácii za ľavého obrancu Vepřek, tejto role sa ujme po príchode z Baníka rýchlik Vojtěch Štefan, hoci pravák. "Mal by to síce cez nohu, ale vďaka rýchlosti by zvládol hrať aj naľavo," verí Minář. "S Ostravou by sme sa mali do konca týždňa dohodnúť."

Štefanovi, odchovanci Sigmy, skončila v Baníku zmluva, bude tak k dostaniu za tabuľkové od stupné, alebo hráčsku kompenzáciu.

O forme Škerleho pôsobenie v Bohemce, kde hosťoval už minulú sezónu, kluby rokujú.Pritom sa zdalo, že tentoraz s ním tréner Kalvoda počíta. "Verím, že by nám mohol pomôcť," vítal ho späť.

Teraz posily do všetkých radov vyzerá. Špekuluje sa o petržlen (Plzeň), Rossim (Jablonec) a ďalších menách, klub to však nekomentuje.


Žádné komentáře:

Okomentovat